Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@13:26:50 GMT

وقوع زلزله ۷ ریشتری در تهران بعید است

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۰۳۰۸

وقوع زلزله ۷ ریشتری در تهران بعید است

مدیرگروه کارشناسی ارشد زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در حال حاضر ۸۳ درصد شهرهای ایران در پای گسل‌های لرزه‌زا ساخته شده‌اند و در معرض خطر زلزله هستند.

به گزارش ایمنا، محسن پورکرمانی روز جمعه در خصوص وضعیت تهران از نظر وقوع زلزله، اظهار کرد: به طور کل ایران به لحاظ علم زمین شناسی یک کشور تحت فشار است؛ یعنی در زاگرس فشار دریای سرخ را داریم که به اصطلاح به آن صفحه عربی می‌گوئیم که زاگرس را به سمت شمال فشار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: اکثر گسل‌ها در کشور ما، گسل معکوس هستند، این گسل‌ها از نظر زلزله بسیار خطرناک هستند؛ چون دوره بازگشت طولانی دارند. یعنی باید مدت‌ها انرژی جمع شود تا یک گسل معکوس فعال شود، بنابراین اکثر گسل‌های ما در ایران معکوس و رانده و خطرناک‌اند.

مدیرگروه کارشناسی ارشد زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۳ درصد شهرهای کشور در معرض خطر زلزله هستند، گفت: اکثر شهرها در پای گسل‌های لرزه زا ساخته شده‌اند. در حال حاضر امن‌ترین جای کشور به لحاظ مرکز استان، اصفهان است.

وی خاطرنشان کرد: در تهران نیز بر اساس مطالعات جدیدی که انجام شده، احتمال وقوع زمین لرزه هفت ریشتری که قبلاً توسط برخی از کارشناسان این حوزه گفته شده بود، بعید است.

پورکرمانی با اشاره به اینکه در تهران تعداد زیادی گسل وجود دارد، اظهار داشت: در تهران اگر هم زلزله هفت ریشتری داشته باشیم در گسل مشا - فشم است که خطرناک‌ترین گسلی است که از شرق تهران عبور می‌کند.

بیمارستان‌ها و مراکز آتش‌نشانی در برابر زلزله مقاوم نیستند

وی با بیان اینکه پروفسور مانوئل بربریان، چهره ماندگار لرزه شناسی ایران معتقد بود که تهران هشت بار با زمین لرزه بالای هفت ریشتر البته در آن زمان که تهران قدیم، منطقه ری بود، خراب شده است، گفت: مطالعات جدید نشان می‌دهد اگر زلزله هفت ریشتری در تهران رخ دهد، در گسل مشا - فشم خواهد بود و به غیر از آن زمین لرزه پنج تا پنج و نیم در دیگر مناطق تهران خواهیم داشت.

مدیرگروه کارشناسی ارشد زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه ساختمان‌های موجود در تهران از جمله ساختمان‌های کمک‌رسان در وقوع زلزله از قبیل بیمارستان‌ها و آتش نشانی‌ها در برابر زلزله مقاوم نیستند، افزود: اگر تهران با زلزله مواجه شود، ساختمان‌های مراکزی که باید کمک رسانی را انجام دهند خود تخریب شده و از بین می‌روند.

وی تصریح کرد: در شمال تهران شاهد هستیم که روی گسل‌ها خانه‌سازی انجام شده است، در منطقه شمال تهران، گسل شمال تهران رد شده که تا کرج امتداد دارد و بیش از ۷۰ کیلومتر بعد از کرج نیز ادامه دارد.

پورکرمانی خاطرنشان کرد: در منطقه شمال تهران علاوه بر منازل مسکونی شاهد ساخت مراکز آموزشی دولتی و خصوصی نیز هستیم. برای مثال واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی روی گسل شمال تهران واقع شده است.

وی با تاکید بر لزوم توجه به علم زمین شناسی، گفت: سیلاب‌هایی که جاری می‌شود، زمین لرزه‌هایی که رخ می‌دهد، فرونشست‌هایی که ایجاد می‌شود همه این‌ها موضوعات علم زمین شناسی است. اگر مراکز استان یک تیم زمین شناسی داشته باشند و مسائل را بررسی کنند هیچ وقت این فجایع در کشور رخ نمی‌دهد.

منبع: ایرنا

کد خبر 509553

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زلزله زلزله در تهران خسارت زلزله در تهران مقاوم به زلزله زلزله تهران نقاط زلزله خیز آخرین اخبار زلزله زلزله زدگان وقوع زلزله ۷ ریشتری در تهران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق دانشگاه آزاد اسلامی شمال تهران زمین شناسی زمین لرزه گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۰۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیتکانلو در خراسان شمالی لرزید

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ براساس اعلام مرکز لرزه نگاری کشور وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، زمان وقوع این زمین لرزه ساعت ۱۵ و ۳۷ دقیقه و ۲۸ ثانیه و در عمق هشت کیلومتری زمین رخ داده است.

بیشتر بخوانید؛ کرمان لرزید

براساس این گزارش، مختصات جغرافیایی این زمین لرزه ۳۷.۲۰۲ درجه عرض شمالی و ۵۸.۳۲۳ درجه طول شرقی بوده است.

مرکز وقوع این زلزله شهر تیتکانلو خراسان شمالی بوده است.

هنوز از خسارات احتمالی این زمین لرزه گزارشی دریافت نشده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229331 برچسب‌ها اخبار حوادث

دیگر خبرها

  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • تیتکانلو در خراسان شمالی لرزید
  • زمین لرزه چهار و دو دهم ریشتری تیتکانلو شهر فاروج
  • زلزله ۴.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • زمین لرزه چهار و دو دهم ریشتری تیتکانلو